torstai 30. tammikuuta 2014

Meidän häät: koristelu

Koska hääaiheisia postauksia on toivottu ja olenhan alunperin ollutkin hääbloggaaja, ajattelin nyt julkaista joitakin paloja meidän häistä tämänkin blogin puolella. Jaan palasia häistä vähän omiin teemoihin, aloitetaan tänään koristelulla. Omat häät tuntuvat jo aika kaukaiselta muistolta, vaikka ei niistä ole edes kahta vuotta. Menimme siis naimisiin 19. toukokuuta 2012.


Häitä alettiin suunnitella tosissaan heti kihlautumisen jälkeen, joka tapahtui heinäkuussa 2010. Vaikka tärkeintä toki oli se, että saamme siunauksen liitollemme ja pääsemme aloittamaan yhteisen taipaleen avioparina, oli meille myös tärkeää, että hääjuhla on meidän näköinen ja siihen on panostettu niin, ettei tarvitse myöhemmin harmitella. Yksi tärkeimmistä tekijöistä juhlapaikka, johon olimmekin äärettömän tyytyväisiä. Se oli juuri sellainen, kun haaveissamme mietimme.





Värimaailma häissämme koostui valkoisesta, vanhasta roosasta ja pellavanruskeasta. Koristelujen miettiminen jäi enemmän minun vastuulleni, mutta toki hyväksytin kaikki valinnat miehelläni, olihan se päivä kuitenkin meidän yhteinen. Rakastan luonnollisuutta ja se näkyi hääjuhlassa. Pellavapöytäliina, pellavakaitaliinat ja pellava-puuvillalautasliinat. Juuttinarua somisteena erinäisissä paikoissa. En pidä kukkakaupan asetelmista enkä tiukaksi sidotuista kimpuista, joten kukat tilasin vain leikkokukkina ja jaoin niitä huolettomasti erilaisiin lasipurkkeihin ja -pulloihin. Jaloleinikkejä, pioneita ja oksaneilikoita. Pöydillä oli myös tuikkukynttilöitä myös rennosti lasipurkeissa.


Pöytien lisäksi muuallakaan juhlatilassa ei käytetty kukka-asetelmia, vaan torilta haettuja kesäkukkia, jotta niille saadaan jatkokäyttöä. Lumihiutaletta ja pelargoniaa. Lisäksi vähän koivunoksia, koska halusin hääjuhlaan myös palan Suomen luontoa ja alkukesän tunnelmaa. ♥ Illan vaihtuessa yöksi tunnelmaa toi lukuisat lyhdyt ja kynttilät. Ne oli kaikki vanhoja ja erilaisia, sekä meiltä kotoa ja minun vanhemmiltani haalittu. Mitään ei siis ostettu häitä varten.



Valokuvat näyttelivät aika isoa roolia. Esillä oli meidän lapsuudenkuvat, vanhempiemme hääkuvat, yhteiskuvat pieninä lapsina kaason ja bestmanin (eli siskoni ja mieheni veljen) kanssa, meidän yhteiskuvia vuodesta 2005 lähtien sekä kihlakuviamme. Vieraskirjan virkaa toimitti erilaiset hääaiheiset postikortit, joihin sai kirjoittaa meille tervehdyksiä. Kortit sujautettiin isäni tekemään ihanaan postilaatikkoon. ♥ Isäni teki muuten myös tienvarsikyltit, harmi ettei niistä ole kuvia. Ne oli vanhat, harmaantuneet laudanpätkät, joihin oli kaiverrettu nimemme.

Sen näköistä meidän häissä. Onko toiveita seuraavaan hääpostaukseen?

17 kommenttia :

  1. Kerrassaan upeat oli häät! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vieraathan ne suuren osan tekee, joten kiitos kun olitte mukana. ♥

      Poista
  2. Olipas iiihania juttuja teidän häissä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Pysy linjoilla, lisää juttua häistä tulossa. ;)

      Poista
  3. Missä paikassa te menitte naimisiin? Näyttää kyllä aivan ihanalta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juhlapaikka oli Kankaisten Juhlatila Hämeenlinna, suuri suositus sille! Aivan ihanat puitteet ja muutenkin kaikki onnistui heidän kanssaan niin sujuvasti. :)

      Poista
    2. aah okei! siellä ei vaan ilmeisesti pysty järjestämään kesähäitä, tai ainakaan vuodelle 2015 ei ole valittavissa yhtään kesälauantaita :/ itse mietin Hauhon kivitupaa, oletteko käyneet sitä katsomassa, millainen paikka? Aika samanlaiset häät kuin teillä teemalta ja tunnelmalta olisi aikomus järjestää meilläkin :)

      Poista
    3. Joo, kesät tila toimii marjatilana. Kun me menimme naimisiin (2012), niin kesäkuun kaksi ekaa viikonloppua oli varattavissa ja sitten taas elokuusta jatkui. Ei käyty itse asiassa katsomassa kuin Kankaisten tilaa, se oli niin ihana että varattiin samalla kertaa kun vielä sattui olemaan pari toukokuun viikonloppua vapaana. Ajateltiin, kun siinä oli kaikki mitä paikalta toivottiin, että turhaa käytetään aikaa enää muiden katsomiseen.
      Käykää ihmeessä katsomassa Kivitupaa, se vaikuttaa ihanalta paikalta! :) Tsemppiä hääjärjestelyihin!

      Poista
  4. Hei! Mistä on nuo juuttikankaasta tehdyt kaitaliinat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Ne ei itseasiassa ole juuttikangasta, vaan ihan pellavakankaasta mittojen mukaan pöytiin itse ommellut. :)

      Poista
  5. Hei! Näyttää ihanalta! Mistä lautaliinat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, ja anteeksi kun olen unohtanut vastata. Lautasliinat on itse ommeltu. :)

      Poista
    2. MInkä kokoiset niistä teit ennen taittelua?

      Poista
  6. Hei,
    Pakko oli kommentoida kun nim.merk. Miia kyseli Hauhon kivituvasta hääpaikkana.
    Me juhlimme viime heinäkuussa häitämme kivituvalla oli kyllä ihanan romanttinen paikka!!
    2 vkl oli enään vapaana kesälle kun itse lähdimme kyselemään (suosittu paikka siis)
    Meillä 60 vierasta ja mahduttiin just ja just syömään alakertaan, tanssitilaa parvella kyllä on. Mutta ulkotelttoja voi varata lisä ruokapaikoiksi.
    Astiasto löytyy sadalle, meillä toi pitopalvelu omat astiat koska pesu mahdollisuudet heidän mukaan huonot. Tässä plus ja miinus listaa :)
    Plus:
    Upea maalaisromanttinen paikka
    Autoille tilaa
    Hinta kohdillaan
    Astiat ym kahvinkeittimet
    Pe-su vuokraus
    Pesuaineet, vessa ja käsipaprut talolta
    helppo löytää perille
    loistavat vuokraajat ;) (ystävän vanhemmat :D)
    Miinukset:
    juomakelvoton vesi (liikaa rautaa)
    Pistokkeiden vähyys parvella
    Parvi paloherkkä joten EI kynttilöitä lähellekkään
    HYTTYSET!!! :D
    Jos voin muuten olla avuksi tai kuvia tahdot nähdä tässä mun sähk.post suvi_rykari@hotmail.com

    VastaaPoista
  7. Hei! Ethän mahdollisesti ole ajatellut vuokrata pellavaliinoja vai onko ne jo laitettu eteenpäin? Me juhlimme ensi kesänä häitämme ja juuri vastaavanlaiset liinat hakusessa :) kaikki mahdollinen yritetään vuokrata/lainata etteivät jää nurkkia täyttämään!

    VastaaPoista

Kiitos kommenteistanne!

Tämä on hyvän mielen blogi, jossa julkaisen vain viestit, jotka myös pitävät sen sellaisena. :)